In de periode van 29 mei t/m 14 juni 2024 komen  bijna iedere morgen dit jaar kleutergroepen van basisscholen uit Zevenaar, Lobith, Doesburg en Giesbeek naar de kinderboerderij om deel te nemen aan de les Boerderijpad. De kinderen volgen de aanwijzingen op houten boertjes en boerinnetjes die hen aan de hand van allerlei opdrachten de kinderboerderij laten zien.

Spelenderwijs ontdekken de kinderen samen met begeleidende ouders en leerkracht  al kijkend en vergelijkend leuke en opvallende kanten van de kinderboerderij. Er is veel aandacht voor de aanwezige dieren en de kleuters kunnen ook zelf even helpen in de stal. De opdrachten zijn verdeeld over de gehele kinderboerderij en zo brengen de kinderen een bezoekje aan alle dieren op KB Rosorum.

Voor de leerkrachten is een uitgebreide handleiding om samen met de groep op school met het thema De kinderboerderij bezig te kunnen zijn. Voor de begeleidende ouders is een ouderbrief met de beschrijvingen van alle opdrachten.

Natuurlijk is er ook tijd om zelf nog even op ontdekkingstocht te gaan en fijn te spelen en te klauteren in de speeltuin.
En nu maar hopen op mooi ,droog weer en gezellige en leerzame morgens!

KB Rosorum, Annelies, Kim, Gerrie en Hennie.