Kinderboerderij Rosorum krijgt vraag de vaak of wij van een particulier een/meerdere dier(en) als konijnen, cavia’s, kippen willen overnemen om uiteenlopende redenen.

Ons antwoord moet helaas ‘nee’ zijn.

Lees hieronder even ons berichtje hierover. 

 

21 juli 2022
Konijn gedumpt op de kinderboerderij

Graag willen we het volgende even onder de aandacht brengen!!!!!

Helaas is er weer een konijn gedumpt op onze kinderboerderij. Dit keer zelfs in onze konijnenweide. Het gedumpte konijn en onze konijnen waren erg van slag en hadden flink gevochten. We hopen dat hij geen ziektes bij zich had en dat onze voedsters(vrouwtje) niet drachtig is. Wij hebben het konijn gevangen en de dierenambulance heeft hem opgehaald.

Wij krijgen dagelijks de vraag of wij konijnen/cavia’s/kippen overnemen die weg moeten. Het antwoord hierop is altijd ‘nee’. Wij hebben geen plek voor alle aangeboden dieren.

Denk goed na bij het aanschaffen van dieren, je hebt ze niet voor even maar voor het leven (ook als de kinderen er niet meer naar omkijken).

Moet je door omstandigheden toch een nieuw plekje zoeken voor je huisdier(en)? En kun je geen nieuw huisje voor ze vinden? Breng ze dan naar een geschikte konijn/knaagdieropvang of asiel. Dan hoeft de dierenambulance er niet voor uit te rijden en hoeft het dier niet met alle bij behorende stress gevangen te worden. Het beste is natuurlijk om te voorkomen dat dieren weg moeten, want ook opvangen en asiels raken vol!

Ben je op zoek naar een nieuw huisdier, kijk dan ook bij een asiel/opvang want daar zitten veel lieverds die een plekje zoeken.