Zoals u misschien heeft vernomen, is er afgelopen tijd een aantal gevallen van Rhinopneumonie vastgesteld vlak over de grens met Duitsland.
Voor alle duidelijkheid: er zijn (nog) geen besmettingen in Nederland vastgesteld. De maatregelen die genomen worden zijn preventief.

Dit zeer besmettelijke virus is gevaarlijk voor paarden/pony’s en ezels (niet voor mensen). De dieren kunnen er zelfs aan overlijden doordat de ziekte verlammingen kan veroorzaken.

De verspreiding van het Rhinovirus gaat vooral door direct (neus)contact tussen paarden/pony’s of door verspreiding door de lucht binnen de stal. Ook kan het virus via kleren, schoeisel en handen door de mens worden overgedragen als deze van het ene naar het andere paard/pony gaat.

Preventieve maatregelen op de kinderboerderij

  • Wij hebben de volgende preventieve maatregelen getroffen:
    Enten van de pony’s en ezels
  • Er is een ontsmettingsmat bij de poort gelegd. U loopt met uw schoenen en/of kinderwagen over de mat heen. Alleen uw zolen worden nat.
  • De pony’s en ezels tijdelijk niet aaien
  • Ben je bij andere paarden/pony’s in de buurt geweest? Trek dan schone kleren en schoenen aan voordat je naar de kinderboerderij komt. Zorg ook dat je schoon naar andere paarden gaat. Zo kun je besmetting voorkomen.

Hebt u nog vragen?
Vraag het aan iemand van de kinderboerderij (Martin, Danielle of Marieke)