De Dieren

Op de kinderboerderij zijn veel verschillende diersoorten, zoals ezels, pony’s, diverse schapen- en geitenrassen, konijntjes, cavia’s, kippen, eenden, ganzen en kalkoenen. Deze dieren zijn terug te vinden onder de subtitels bij het hoofdkopje Dieren.

Voor onze “gevleugelde vrienden” hebben we een prachtige, grote overdekte volière. Hier kunnen ze op een luxe manier verblijven op momenten dat de afschermplicht voor vogels geldt. Anders lopen ze fijn in een grote weide of de knuffelweide.

De kleine knuffeldieren, zoals cavia’s en konijnen zitten in het knaagdierenverblijf ‘Villa Flapoor’, maar kunnen altijd geaaid worden. Deze bewoners beschikken ook over een grote “buitenspeeltuin”.

Op het caviaplein bij de ingang van de kinderboerderij is een cavia-eiland, waar deze kleine viervoeters tijdens de openingsuren van de kinderboerderij vrij rond lopen. De konijnen hebben een schitterende buitenren achter het knaagdierenverblijf . Daar kunnen ze met mooi weer fijn vrij rondhuppelen.

Een deel van de konijnenren is ook toegankelijk voor kinderen. Verder lopen veel dieren in de knuffelweide of in de grote weide. In het voorjaar zijn er altijd veel jonge dieren. Als het verharde wandelpad gevolgd wordt kun je in alle weiden de dieren zien. Voor de liefhebber is een pad door de knuffelweide gelegd. Hier loop je dus tussen de geiten, schapen.

Het is dus superleuk om een bezoekje aan de kinderboerderij Rosorum te brengen!