Eenden

Kinderboerderij Rosorum ligt in het Park Rosorum, waar iedereen een prachtige wandeling kan maken langs grote vijvers. In die vijvers zitten veel wilde eenden. Op de Kinderboerderij hebben we geen vijvers in verband met de veiligheid van de kinderen. Toch hebben we wel eenden. Eenden die geen vijver nodig hebben, maar voldoende hebben aan grote drinkbakken. Ze maken wel vel modder, doordat ze veel met het water knoeien en met de grote platte voeten veel gras stuk lopen. Het mannetje heet woerd, het vrouwtje gewoon eend.

De eenden met naam kunnen gesponsord worden

Loopeenden

Loopeenden worden ook wel flessen eenden genoemd. Deze eenden kunnen niet vliegen, maar ze lopen bijna rechtop. Het liefst lopen deze eenden in het grasland en eten ze wormen, slakjes of vliegen. Alleen de vrouwtjes kwaken. De mannetjes maken een zacht schor geluid. De mannetjes kun je ook herkennen door een klein krulletje in hun staart. Ze zijn ook groter dan de vrouwtjes.

Muskuseenden

De tamme muskuseend heeft rode wratten rond de ogen. Het mannetje is veel groter dan het vrouwtje. De muskuseend is een grote eend met korte poten en grote voeten. Deze eenden kunnen wel vliegen. Muskuseenden kunnen heel tam worden. Deze eenden leggen best veel eieren.