In de periode van vrijdag 15 maart t/m 5 april verwelkomen wij kinderen van de groepen 3 en 4 van basisscholen uit Zevenaar, Pannerden en Westervoort  om deel te nemen aan de les “Vrolijk ei feest” van KB Rosorum. Rond de Pasen komen elke dag 1 of 2 klassen op bezoek. In groepjes doen de kinderen samen met de groepsleerkracht of een ouder diverse opdrachten over kippen, kuikens, eieren en veren, die zijn uitgezet in de mooi versierde Schaapskooi en op de kinderboerderij. De groepsleerkrachten die zich hebben aangemeld met hun groep hebben een uitgebreide handleiding ontvangen met leuke suggesties om in de klas aan het onderwerp te werken. Voor de kinderen een werkboekje met bij elke opdracht een leuk kippenversje. Natuurlijk hebben we schattige kuikentjes deze dagen die van heel dichtbij mogen worden bekeken en geaaid.

Er zijn allerlei eieren  om te bekijken en te vergelijken. Eieren van een krielkipje ,een ganzen ei of struisvogel ei. We bekijken de eieren niet alleen aan de buitenkant. We kijken ook hoe een gekookt en een gebakken ei er van binnen uit ziet. We smullen van zelf gemaakte eiersalade op een toastje en van een gebakken ei-pannenkoekje. Er worden ook spelletjes gedaan zoals de eierenrace . Bij de en voeldoos mogen de kinderen geblinddoekt voorwerpen raden die met eieren, veren en kippen te maken hebben. De Nestkastenwerkgroep  heeft nestkastjes voor de les beschikbaar gesteld, zodat je goed het verschil kunt zien tussen de nestkastjes o.a. door de vorm en de grootte van de opening voor de verschillende vogelsoorten als koolmees, roodborstje of specht.

En natuurlijk wordt gebruik gemaakt van onze nieuwe kippenverblijven om te ontdekken welke kippenrassen er in de hokken zitten en om te praten over het verschil tussen een haan en een hen.

Diverse prentenboeken kunnen worden voorgelezen om ook even een rustpuntje te hebben. En er kunnen leuke Paasknutselwerkjes worden gemaakt.

Wij vinden het geweldig fijn op deze manier kinderen van de basisscholen te mogen ontvangen en de lente te begroeten.

We hopen op droog weer en een heel gezellig, leuk en leerzaam “Vrolijk ei feest”  dit jaar.